2010-11-28
2010-11-28 / 13:22:36 / Allmänt

Nu har det snöat nästan oavbrutet i en sisådär 3 dagar. Ute är det vitt, ljust och ungefär 5 minus. Så härligt! 1000 gånger hälre att det är minus och snö än grått, blött och plussgrader som är så fuktiga att man fryser ihjäl.

Just nu håller jag på att städa. Tvätten går i maskingen, sängkläderna är bytta och damsugningen är klar. Började städa en låda, hittade en cd med massa bilder från min gymnasie klass. Nu sitter jag på datorn o tittar på alla bilderna. Resten av stäningen får vänta..

Jens Wickström träning
2010-11-20 / 17:11:43 / Träning

Hoppade för Jens idag på Fornboda. Fick en riktigt bra känsla! C förbättrade sig under hela passet och slutade verkligen på topp. Idag var det mycket lydnad, komma normalt in för att bromsa lite ut mot nästa övning.

Vi började med att rida travbommar, markbom upphöjd bom och markbom. Rakriktar och håller tempo och fortsätter rakt fram till det jag har ritat som studs. Där var då höjda travbomar. C försökte att lösa uppgiften med fart några gånger innan hon fattade att hon måste sakta ned och hålla koll på benen.

Fortsatte med samma övning i galopp men den sista delen som en 4 studs.

Gick vidare till galopp serpentinerna. Gick kanon och C hade nu lugnat sig och var i väntande läge.

Avslutade med travbom, travhoppa kryss, 2 galoppsprång över en galopp bom (så att det tot blir 3 galoppsprång) över en oxer, rundar travövningen på utsidan, hoppar oxern på diagonalen. C avslutade så jäkla fint och hoppade jättebra. Höll sig i väntan och fick sista gången nästan lite långt från krysset till oxern.

Cornelia har ju börjat med att stanna, backa,resa sig. Hon började saktaned och ställa sig stilla idag. Jag la på massor av skänkel men det hände typ nada. Jens förklarade att när hon har kommit in i väntan och  det blir lite för jobbigt för henne så blir hon lite lat och försöker slippa. Vi jobbar på det och ska försöka "leka" bort det så att jag inte bannar henne för mkt så hon slutar tycka att hennes uppgift är rolig. Jens ville att jag skulle ta upp huvdet lite på henne och då vart det verkligen mycket lättare att känna när hon tänker gå iväg och när hon tänker vänta, jag fick till timingen bättre.

Summa sumarum var det en jättebra träning och vi har börjat hitta ett jämnare och lugnare tempo. C börjar fatta att hon inte bara ska skjuta på utan måste galoppera mer bärigt.

Största missen?
2010-11-18 / 21:42:39 / Allmänt

Hello! Har inte haft ngt kul att blogga om de senaste dagarna så jag har helt enkelt låtit bli, smart va ;)

C mår bra, är så jäkla pigg. Häromdagen fick hon för sig att hon när jag, enligt henne, trycker på lite mycket, ska ställa sig på bakbenen, småstegra och backa samtidig. Hon tyckte nog att hon livade till det riktigt men jag tyckte inte alls att det var riktigt så roligt. Även idag försökte hon liva upp stämningen men det löste sig mycket bättre och fortare idag än igår, thank God! Vart en sväng ute med avrastning på volten. Marken har frusit så det går bara att skritta ute.

Hursom haver. När jag kom hem såg jag på bio programet att HP7 skulle gå idag. Jag gjorde mig iordning och åkte in. Betalar biljett och sätter mig i salongen. Lite konstigt var det ju att dett bara var jag och typ 10 st 50+ are där. En man kommer fram till mig och frågar om inte jag kan sätta mig lite längre fram. Varför då undrar jag och får svaret att "det blir bättre då" nää säger jag, jag vill ju sitta här. Mannen går och jag sitter kvar. Efter ytterligare ngn minut börjar jag ana oråd och går därför ut för att kolla bioprogramet igen, hade jag läst fel eller är Harry Potter plötsligt rikgtigt inne bland silverrävarna? HP skulle gå på tordsagen, den 26e! Hahah vilket miss! Idag skulle tydligen mannen som bad mig att flytta fram läsa "vuxna kärlekshistorier" i biomörkret. Jag bestämde mig för att det nog inte var ngt som lockade mig, bad om mina biljett pengar tillbaka och åkte hem.


Regn och rusk
2010-11-15 / 20:13:04 / Allmänt

Skrittade slingan idag. Tyckte att C kunde få en lugnare dag då hon har gått ganska mkt den senaste veckan. C var inte alls med på noterna utan ville köra på mer. Efter ett tag taggade hon ned och tyckte att det var ganska skönt att skritta ute. Skönare hade det ju vart om de inte hade regnat och vart bäckmörkt..

Jens Wickström träning
2010-11-14 / 20:04:36 / Träning

Idag var vi på Fornboda och hoppade för Jens Wickström. Är riktigt nöjd. C  skötte sig jättebra. Fick bra intruktioner och hjälp. En tränare som funkar kanon för mig och C. PW är lite för hård för henne, han funkade bra på Lennon men med C blir det inte bra alla.

JW lästa av henne väldigt snabbt och såg vad hon behöver och hur man ska tackla henne. Pratade och lyssnade mycket på vad jag ska och tyckte. Vi gjorde alla övningar som han hade planerat men inte så många gånger, vi nöjde oss när det funkade ok vilket var efter ca 2 ggr på varje övning. Funkade bra, hon tyckte att det var roligt och gick inte över topp.

Ritar en skiss över övningarna och postar imoron. Är så nöjd, nu är vi tillbaka på banan igen!!



Update: lägger till skiss över övningarna

Började med att i trav lägga volter och hoppa sockerbitarna. På motsatt långsida gå lite innanför spåret i galopp och öva rakritning.
Fortsatte med hela övningen i galopp.

Hoppade sockerbitarna nedifrån och upp i galopp på jämna galoppsprång. De mer rutinerade hästarna på 5 medan jag tog dom på jämna 4.

Hoppade oxer räcke rätt ned. 4 språng mellan oxer och räck.

Hoppade samma övning men med en sockerbit från sväng innan.



20101112
2010-11-12 / 23:07:10 / Allmänt

Slutade tidigt från jobbet. Verkar som att jag har dragit en riktig vinstlott! I veckan har jag slutat runt 14.30 nästan varje dag.

Hämtade upp pappas bil och åkte till stallet. Fixade och donade till mamma kom och så packade vi in vårat pick och pack i transporten och åkte till Täby Ridhus för att trimma lite. Vi har helt själva i det gigantiska ridhuset. Det är verlkigen så fint!

Johanna åkte och hämtade hem Rolle idag, Cornelias första föl som nu är cirkus 1½ år. Ska bli riktigt spännande att se honom imoron.

Jobbar öppet hus imoron 9-12.30 sen blir det stallet och efter det är det Plings 50 år kalas. Får ha snabba buggar imoron! Tänkte trimma lite på trav banan, på söndag är det hoppning för Jens Wickström ska bli riktigt spännande!!!

2010-11-11
2010-11-11 / 23:06:36 / Allmänt

Volten med C idag. Shit vad hon har mkt energi. Ficken liten dust om höger galopp som hon tyckte att jag ville ha aldeles för samlad. Efter lite övertalning funkade det ok.

Fick en marabou Vinter idag av mami, tackar så hemskt mkt! Har varit himla god att smaska på medan jag tittade på GG, hääärligt!!

Täby Ridhus
2010-11-10 / 21:24:13 / Allmänt

Jobbet har gått som smort. Fungerar väldigt bra!

Igår blev det en prommis med C eftersom det var snökaos. Idag fick vi skjuts av Susanne tillsammans med Emma o Tollan till Täby's nya ridhus hos Täby Ryttarsälskap. Det är enormt och så fint! C gick bra men låg på ganska mkt inte så kontsigt med tanke på att hon inte gått på senaste. Älskar speglarna som fanns, hjälper så mkt. Hennes ökningar idag var verkligen sjukt fina, är riktigt imponerad!

Frisk tjej hej!
2010-11-08 / 23:03:08 / Allmänt

C är nu friskförklarad. Ingen feber idag heller, bara en sjukt pigg häst. Skrittade "lill slingan" på henne och kände efter lite hur hon kändes. Piggelin tjejen ville att vi skulle köra igång med snabba gångarter på en gång men får nog hålla sig ngra dagar. Föresten, det funkar utmärkt att rida i strumbyxor med leggings utanpå, jätte mkjut och varmt!

Bättringsvägen
2010-11-07 / 22:44:12 / Allmänt

C hade ingen feber idag, var mkt piggare. Skönt! Gick med henne runt kyrkslingan skrittar henne en bit o känner på henne imoron.

Feber
2010-11-06 / 21:17:14 / Allmänt

Cornelia har faktiskt ferber idag. Stackars lill tjejen. Inte så mkt men iaf. Hon var rätt hängig ett tag. Fixade extra vattenhinkar så att jag ser att hon dricker ordentligt, är ju skitsvårt att veta när man bara har vattenkopp i vanliga fall. Åkte hem o åt middag och åkte sen tillbaka o tempade igen. Har sjunkit lite nu så nu ligger hon på 38 grader. Eftersom att det har sjunkigt får hon gå ut i hagen imoron men kommer säkert in lite tidigare.
Stackars tjejen!

Senaste dagarna
2010-11-06 / 12:10:47 / Allmänt

Har verkligen gått i ett och har inte hunnit/orkat blogga alls... Aja här kommer en snabb recap

Torsdag
Markarbete på volten. Körde "klockan" med en upphöjd bom. Gick så jäkla bra! Idag var hon mkt lugnare och väntade mer. Hon går fortfarande lite fort efter hinder i V varv. Höge rvar klockrent. Hon har också svårare att komma från H varv, hoppa hinder och byta till V varv, då tycker hon det blir lite jobbigt att trama om.
På kvällen fick hon influensa vaccin.

Fredag
C var rätt trött och seg efter vaccinet så jag pysslade bara med henne och lät henne stå.
Åkte med mammi in till stan för att ta en drink. Slutade med att vi hamnade på Biljardpalatset Fridhemsplan, tog en öl och spelade biljard. Riktigt mysigt! Mamma lyckades i tredje omgången göra några oförglömliga stötar, önskar verkligen att jag hade dom på film!

Pensionärsjävlar?
2010-11-04 / 12:19:11 / På nätet

Äntligen lite skön humor på tv. Heja 5:an!
Älskar älskar älskar tanten på permobilen i slutet <3

Fina gammelman
2010-11-04 / 12:17:13 / Allmänt

Min gamla häst var faktiskt ute och tävlade i helgen med sin nya ägare, i dressyr! Jag har aldrig startat honom i dressyr förut, med undantag från fälttävlan där dressyr ingår. Han tyckte att han kunde det hela och tuffade på snällt. Han hade skött sig exemplariskt på tävlingsplatsen och i transporten. Men det ska han ju, han är ju gamal ruttinerad tävlings gubbe nu. Sötis!

Uppsagd
2010-11-04 / 12:13:03 / Allmänt

Ringde till gamla jobbet idag och sa att jag inte kan jobba under julbordet eftersom jag har blivit erbjuden annat jobb. Har gruvat mig lite för det samtalet. Känns lite som att jag sätter dem på pottan. Det är typ bara jag och en eller två till som kan alla aktiviteter och kan snurra runt på alla avdelingar på företaget. Dessutom ska kanske en av de andra jobba i Sälen under julen.. De var iaf jätte shysta och grattulerade till nya jobbet och så. Kommer säkert ta några ströpass för att komma ut o hälsa på alla gamla jobbarkompisar och för att det är lite kul. Så nu har jag alltså sagt upp mig från gamla jobbet!

Skön design
2010-11-04 / 09:33:00 / Victoria-vill-ha

En riktigt skön design har ju den här stolen fått. Oslagbart.

Tävlingsabstinens!
2010-11-03 / 23:11:48 / Allmänt

Åhh har verkligen tävlingsabstinens, vill ut och tävla nu! Jag vet att det fortarande finns några lätta klasser kvar för i år men jag väntar med att ta ut henne på tävlingsbanorna till nästa år. Vill ge henne lite mer tid och självförtroende. Dessutom vill jag att hon ska vara ngt snäpp över den klassen jag startar henne så att jag inte sätter henne i skiten. De första gångerna ska vara roliga för henne, stärka sjävlförtroendet. Hon kommer få mkt nytt att titta på, nyaljud och mkt folk och hästar runtomkring. Då vill jag ju inte att hennes uppgift är för svår, då åker vi bakåt i utvecklingen vilket inte alls är bra. Så jag får vacker vänta till nästa säsong, väntar väntar väntar....

Sötnöt
2010-11-03 / 18:28:25 / Allmänt



Hittade en mobil bild på min och C på volten för ett tag sen. Ser ni hur lerigt det är? Inte kul...

C älskar att bli gosad med. När man kliar henne på halsen vill hon lägga sitt huvud på ditt, så att du blir som en stöttepelare åt hennes huvud. Gissa om hon kan bli tung sötnöten! Här är det Caroline som får gosa med henne


Sadel
2010-11-03 / 18:25:36 / Allmänt

Här är en, mindra bra, bild på min hoppsadel. En Frank Bains Sally Flat med långa stroppar. Vi provade ut den på Mustang och än så länge trivs både jag och pålli mycket bra med sadeln. Jag kommer jättenära henne med mina underskänklar eftersom det inte finns ngt ivägen för benet. Sadelgjordsfästet sitter ju längre ner, du spänner alltså sadeln som du spänner en dressyrsadel. Det enda som är ett minus är att jag egentligen skulle vilja ha en mörkbrun sadel, men kan ju inte få allt, på en gång iaf.

Ett riktigt kap
2010-11-03 / 18:22:39 / Allmänt

Åkte till Arninge med syster idag. Vi skulle titta lite på den nya butiken XXL och gå in i Stadium Outlet. Hittade ett par riktiga puddingar på Stadium. Tyvärr fångar inte riktigt min usla mobilkamera färgen på skorna riktigt. Jag blir riktigt glad av att bara titta på dojorna, glada skor alltså ;) 350 kr kostade dom, ett riktigt kap alltså


Med Keppler i öronen
2010-11-03 / 17:50:45 / Allmänt



Idag tyckte jag att C skulle få en lugnare tur för att återhämte sig lite. Tog slingan i skritt och när vi har typ 1/4 kvar vänder häst av sig själv och börjar gå tillbaka. Visst gärna för mig tänkte jag och så tog vi hela vägen hem igen. Allt som allt tog det 55 min. Själv hade jag laddat med en ljudbok i iPhonen. Keppler's Paganinikontraktet. Gillade verkligen deras första bok, Hypnotisören, så mina förväntningar är höga på denna. Hoppas boken håller för dom. Än så länge verkar den bra, hoppas det fortsätter så!



Sorry för extremt luddig bild!

njuter
2010-11-02 / 21:36:54 / Allmänt

Utomhus slår regnet mot mitt fönster. Det trummar sådär hemtrevligt. Jag har preics ätit världens godaste chiliconcarne, har duschat och luktar sådär gott, ren och fräch. Nu ligger jag i sängen och ska precis slå på ett avsnit av Grey's. Fy f*an vad jag mår bra just nu!

Dressyr
2010-11-02 / 21:22:29 / Allmänt

Bokförede hela dagen idag. Kom inte till stallet fören vid 18 tiden. Självklart börjar det att regna så fort jag satte foten i stallet, yey! Tog upp C till volten i, hör och häpna, dressyrsadeln! Övade mkt volter, serpentiner och böjt spår utan att hon fuskar med bogen, flytta bakbenen och skänkelviknig. Mkt galopp. Funkade så jäkla bra idag. Men man känner verkligen tydligt nu hur hon försöker smita när det blir som jobbigast och hon inte riktigt orkar. Vips så skjuter hon ut bogen och böjer bara halsen. Lill pluttan. Men bara på de dryga 2 månader jag har haft henne får man säga att hon gör framsteg i raketfart. Får nog bli ngn vecka i vinter när det är som tåkigast väder då hon får lite vila och tänka över allt hon har lärt sig period.

Söt stövel
2010-11-01 / 20:42:42 / Victoria-vill-ha

Den här årstiden bor mina fötter i gummistövlar i stallet. Hunter's är ju otroligt populärar och jag ångrar faktiskt att jag inte köpte ett par i Falsterbo i sommras. Då var det rea pris och de gick för 499. Har hittat ett par nya stövlar som är super söta! Ett pluss är att de ligger under 1000 lappen. Finns hos Rytteriet

markarbete
2010-11-01 / 18:58:46 / Allmänt

Körde markarbeta med C på volten idag. Vart rätt jobbigt för henne. Hon har lätt att bara "skövla" på istället för att stanna upp och trampa om ordentligt. Det kommer ju att komma mer och mer ju mer hon lär sig och ju starkare hon blir, bara att jobba på alltså!

Har gjort en liten skiss över övningen jag gjorde. De röda är räcken och det blåa är markbommar. En räcket fick en vanlig markbom medan de andra fick en utrullad markbom 3,5m före och efter hindret. Övningen rids som en 8-volt. Hoppade inte särkillt högt. Målet var att få henne lös och avvaktande. Fick till några fina språng och några bra byten över bommen men som sagt, eftersom hon hälst skövlar på tycker hon att det blir lite jobbigt och svårt.

RSS 2.0