Härlig dag
2010-10-31 / 22:20:39 / Allmänt

Har haft en slödag idag. Så skönt.

Åkte till stallet imorse och morgonfodrade hästarna, mockade och fixade till de hade ätit upp och släppte ut dom. Det var så dåligt väder att jag valdet att åka hem och komma tillbaka o rida senare. Riktigt rusk väder, dimmigt och småregningt.

Åkte hem och gick o la mig. Små somnade tills jag tydligen somnade till rejelt. Vaknar till och klockan har hunnit bli 13! Carro o jag bestämde oss för att åkta till det nya centrumet för att äta på CG's Pizza. Jag tog Cesarsallad pizzan medan Caroline tog Kebab Pizza. Sjukt god, jag vill aldrig äta ngn annan pizza än CG's! Fortsatte och tog en titt i hästaffären, som jag iof redan hade sätt men va sjutton.

Åkte till stallet och red C på volten. Tränade lite travökningar och skänkelvikning i trav över diagonalen och så galoppfattning i hörnet, avsaktning på halva kortsidan, hitta en bra trav och så skänkelvikning åt andra hållet. Duktiga C var jättefin på slutet.

Vinterjacka
2010-10-30 / 21:14:29 / Allmänt

Behöver en ny vinter ridjacka. Finns många många fina men en som faller mig särskillt i smaken är denna från Kingsland. Dock känns priset inte alls lockande. Då har jag mycket annat jag kan lägga dom pengarna på istället. Hittade den här på Ellos som jag tyckte var helt ok. För det priset säger inte jag nej iaf!

KL jackan som ligger runt 2700kr finns hos tex. Ryttarstugan

Jacka från Ellos som går loss på hela 399kr

Ytterligare en Kingsland jacka, en av mina favvosar i KL collektrionen vinter 2010. Denna lämar dig runt 2900kr fattigare. Finns bla. hos Classic dressage


Update:
Hittade en till som kanske hamnade högst upp på önskelistan? Från H&M för 299kr. Mer modern jacka som ser ut att funka utmärkt till ridning. Inte så lång så att du sätter dig på den i sadeln, skärpet gör att jackan inte är "ivägen" och så är det skönt med stor krage, hatar när det drar i halsen!


H&M
2010-10-30 / 20:58:06 / Allmänt

Har fått in så mkt fint och frächt. Finns många av deras nyinkommna plagg jag gärna skulle uppdatera min garderob med. Allt från varma riktigt härliga stickade oversize tröjor till flirtiga party outfits. Ge mig?

Man får vara snabb, många av mina favoriter säljre slut på 3 sek!


Den årliga klippningen
2010-10-30 / 20:35:00 / Victoria-vill-ha

Nu när ett heltidsjobb = heltidslön är fixat kanske det är dags att göra lite saker jag har struntat i ett ta. Alltså, dags för den årliga klippningen! Har funderat på att skaffa rak lugg, har inte haft det sen jag var typ 7 år så det skulle vara lite spännande o se hur det funkar. Tror att jag ska behålla längden. Det är så smidigt när man kan dra ihop allt hår i en toffs så att det inte ä ivägen. Hatar verkligen när jag får håret i ansiktet när jag ex. mockar. Sjukt irriterande.

Här kommer en frilla jag verlkigen gillar. Kanske jag ska ta och göra den till höger?

Flyttat
2010-10-30 / 17:12:08 / Allmänt

Har hjälpt pappa att flytta hela morgonen. Åkte sen vidare till stallet och tog en skön utetur i det superhärliga vädert. Tog slingan som faktiskt var helt ok i underlag. Brukar vara lite hård annars tycker jag. Red mycket galopp, jobbade som vanligt med att få henne att ta det lite lugnt. Stundtals gick det riktigt bra. Jag själv måste öva på att lätta mer. C drar gärna iväg och lägger sig i handen samtidigt. Lättar jag av är chansen stor att hon drar iväg men det börjar bli bättre. Halvhalterna börjar att gå igenom. Traven vart superfin mot slutet, riktigt riktigt bärig.
Hundarna låg och sov i bilen medan jag red och tyckte nog att dom hade det riktigt bra. Fick nästan dra ut Molly ur bilen när det var dags för att gå en sväng med dom.

Åkte vidare till Arlanda där jag hämtade upp syster, åkte så klart förbi donken på vägen hem. Det satt riktigt bra!

Tack och lov!
2010-10-29 / 20:01:34 / Allmänt

Tack appel för att ni är så smarta och säkerheteskopierar telefonen när man ansluter den till datorn och iTunes. Det värsta med att bli av med telefonen är ju att bli av med alla nr du har i telefonboken...

Dagens...
2010-10-29 / 19:51:31 / Allmänt

...Låt är "Gubben i lådan" av Daniel Adams Ray. Skönt låte som jag blir glad av, även om den kanske inte har den mest upplyftande teckten?
¨

Blingad
2010-10-29 / 19:42:34 / Allmänt

Äntligen hemma!

Tog med hundarna o åkte till täby o hämtade ut iPhonen. Lyckade desutom få med ett SIM kort som faktiskt fungerar <3 Åkte vidare till den nya hästaffären "MY ONE". Stor och helt ok utbud. Märktes att dom inte hade hunnit packa upp allt än men det blir nog rba när allt är klart. Fick med mig ett pannband och Stübben Hamanol hem.



Red C på travbanan idag. Hann bara skritta henne igår så det fanns mycket energi i damen idag. Gick fint, övade mkt galoppfattningar och tränade långsam bärig galopp. Avslutade med lite intervallträning.

2010-10-29
2010-10-29 / 14:03:49 / Allmänt

Tog mig igenom alla matteletioner idag utan problem. Nu har jag hämtat upp doggarna hemma och åker iväg till Täby för att hämta ut min lagade iPhon. Wiie! Åker vidare o kollar in en nmy hästaffär som har öppnat sen ska jag njuta av det fina vädret i stallet. Tänkte ta med kameran så kanske kommer det upp lite bilder här senare..

Erase me!
2010-10-29 / 08:01:00 / Allmänt

Gillar den här låten. Men visst hade den vart bättre om Kaney West inte hade varit med?! Videon är sjukt skön, Cudi som Hendrix och McLovin killen är med, kan ju inte bli bättre.

Vardagsträns
2010-10-28 / 21:44:22 / Allmänt

Behöver ett nytt vardagsträns. Egentligen lönar det sig att köpa ett lite dyrare träns med bättre läder, vilket ju kommer hålla mkt längre än ett billigare med sämre läder. Ett Treadstone träns är inplanerat i en snar framtid men behöver ett till som kan vara lite slit och släng. Tycker faktiskt att en del träns från Hööks är helt ok, om du smörjder dem och tar hand om lädret noggrant.

Här är några jag gillar. Synd bara att allt blir så trist i svart...



Samtliga bilder är lånade från Hööks där tränsen också finns att köpa. Klicka på bilden för att komma till tränsets sida hos Hööks.

Dag att börja plugga?
2010-10-28 / 21:33:14 / Allmänt

Har mattelektioner hela dagen imoron... Kom precis hem så det kanske är dags att plugga igenom grejerna som iaf 9 är på så jag är med på samma spår. Problemet är att kroppen bara längtar till sängen och att huvudet redan har gått och lagt sig. Aja det löser sig säkert imoron. Eller?

Såg inte den här sängen väldigt lockande ut?? ;)


Jag fick det
2010-10-28 / 14:48:06 / Allmänt

Gick jättebra idag! Fick dessutom reda på att jag fick vicket fram till jul så det känns extra bra. Är lite trött nu, lyckades bara trycka in typ 3 timmars sömn inatt... Nu ska jag till stallet för att ta hand om C och Dennis, hem igen för att åkta till Nettan. Ikväll lär jag väl stupa ned i sängen....

Till skolan!
2010-10-28 / 07:56:06 / Allmänt

Ringde precis rektron. Tydligen är bitr. rektor, som skulle ha frågat mig om vick, sjuk. Det hade licksom fallit mellan två stolar o det ville gärna att jag kom in. Nu på med lite kläder o smink snabbt som fanken!

?
2010-10-28 / 02:10:35 / Allmänt

Går upp tidigt imoron för att ringa rektorn o kolla så att jag inte har missförståt ngt, känns bäst så. Hoppas bara att jag får tag i honom tidigt så jag vet om jag ska göra mig iordning eller inte!

Det här ska jag göra nu
2010-10-27 / 20:24:14 / Allmänt



Schabrak
2010-10-27 / 20:10:20 / Victoria-vill-ha

Gillar verkligen det här schabraket. Ett RG collection och finns hos Hästshopen





GG gör också en del snygga här är ett exempel finns hos ridsportbutiken




Men bäst är väl ändå Equiline? Synd bara att de ska vara så dyra... Det här är ett Equiline Victory Collection och finns bla hos ridsportbutiken


What to do?
2010-10-27 / 19:36:03 / Allmänt

Var ju på skolan igår då en av lärarna sa att de behövde vick på tors o fred. Enligt läraren hade rektorn sagt att jag skulle jobba då men han har inte hört av sig till mig. Tyvärr funkar ju inte min telefon så han kan ju ha ringt hem utan att jag vet det. Mailade iaf honom idag och tackade för i tisdags och sa att jag hade stenkoll på mailen om han ville ngt. Har frotfarande inte fått ngt svar och nu vet jag alltså inte om jag ska jobba imron eller inte. Troligtvis inte eftersom han inte har frågat mig om jag kan. Kan ju bli lite jobbigt om de ringer imoron kl.9 o frågar vart jag är. Känns som att jag får börja i uppförsbacke då... Hmmm what to do?

Häng gas?
2010-10-27 / 19:27:40 / Allmänt

Tog ut C på slingan idag. Hon var så pigg! Hoppa till så fort jag la på skänkel o tyckte att fortast vinner. Mjuk o fin, men man kan säga att det var som att köra MC där gasen hänger sig = häng gas. Tror att hennes gas hade hängt sig lite idag ;) Hon lugnade sig ett tag men när vi kom till galoppen hängde sig gasen igen haha!

Innan jag fick C var hon svår att fånga i hagen. När hon fick syn på personen som skulle hämta henne började hon raskt gå ifrån personen. Jag har valt att ha grimman på henne i hagen o bett alla att ta med ngt gott om de ska hämta henne. Mut -taktiken verkar ha funkat. Nu när hon får syn på mig gnäggar hon o går mot grinden! Söta pollen, vet förstås inte om det är mig eller havrehinken hon gnäggar åt... ;)

Kap
2010-10-27 / 13:55:54 / Allmänt

Här hittar ni ett riktigt kap. Ett par blåa Bucas transpotskydd av den höga nya modellen. Jag använder själv Bucas trnasportskydd men av den "gamla" modellen. Älskar dom!!

Dessa hittarna på Second Saddle för 575kr. Ser otroligt fina ut!

Bild lånad från Second Saddle

Promenad
2010-10-27 / 13:49:59 / Allmänt

Sorry för kass update idag! Fanns visst massor att göra...

Här kommer iaf lite bilder på morgonens promenad. Den bruna hunden, Alfons 4år, misstänker vi ha en släng av ADHA eller damp. Enormt energisk, alltid jätteglad och kanske inte den vassaste pennan i burken. Den svarta hunden, Molly 12 år, tycker att det nufördiden är onödigt att ta längre promenader, hon har ju sett de mesta häromkring. Gör allt för en bit mat och är lite för smart. Dessutom tycker hon att det är tråkigast i världen att bli fotograderad.



Hästlastbil
2010-10-27 / 09:30:00 / Allmänt

Hur smidigt är det inte att ha en hästlastbil för B-körkort? Jätteskönt på vintern och när det är dåligt väder. Har du bara en häst i bilen kan du stå inne i skåpet och klä på hästen. Slippa all snålblåst o regn, gud vad skönt! Idag finns det ett antal olika märken att välja på, tyvärr är de flesta riktigt dyra.

En anledning till att köpa lastbil är ju att det blir betydligt bekvämare att åka, både för dig o hästen. Desutom får du köra den högsta hastigheten som är tillåten för vägen, du slipper krypa i 80 som du måste med en trailer. Detta gör att många som åker långt väljer lastbil.

Åker du på mkt meetings? Då sparar du ju pengar på att sova i bilen men då får du bara ha en häst lagligt i lastbilen. Har du fler hästar? Då får du välja en bil utan sovmöjligheten eller skaffa BE så att du kan haka på ett släp men då måste du köra i 80.

En annan anledning till att iaf jag vill ha en hästlastbil är ju att den, hos mig, väcker ett enorm "JAG VILL HA begär"!
Även om det där med lastvikten förstar lite av grejen med bilen. Jag vill kunna sova i lastbilen och jag vill kunna ha med två hästar samtidigt. Kan man inte få allt??

Här kommer några exempel på lastbilar. Vanligast här i Sverige är väl UME, Theault, Horsebox, Horse Combi och nu på senaste Equi Trek.


2010-10-27
2010-10-27 / 08:00:00 / Allmänt

Är ledig idag, wiie! Har absolut inget planerat alls. Ska ta in hästarna vid 15 tiden men det är det enda. Har varit duktig o tvättat o städat igår så idag blir det nog massor av filmmys och lite bokläsning. Åååh vad härligt!

Här är boken jag läser nu. Älskar Dan Brown han skriver så enormt spännande och gripande med massor av fakta som jag inte vet vad jag ska tro om. Tycker verkligen om att läsa på engelska.

Tack och godnatt!
2010-10-26 / 23:26:57 / Allmänt

Nu ska jag krama kudden. Hörs imoron!

Treadstone
2010-10-26 / 22:33:36 / Allmänt

Giller verkligen Treadstones nya träns i "rich tan plus" läder. Riktigt härlig kvalité och den mörkbruna färgen är så snygg! Tyvärr har jag ju svart sadel, men va sjutton, jag gillar verkligen den bruna färgen. Dessutom är den så mörk att det förhoppningsvis inte ser helt fel ut om det ligger en svart sadel på hästen.. Eller iaf intalar jag mig det :)

Här är några av det träns jag gillar. Klincher tränset finns det dessutom en matchande brösta med martingal till.


Just dessa grejer finns att köpa på bla. Hästshopen och är precis sådär lagom dyra ;)

2010-10-26
2010-10-26 / 22:15:18 / Allmänt

Corny gick löjligt bra idag. Duktiga tjejen! Provade att köra skänkelvikningarna i trav, lite svårt tyckte C men jobbade på ändå. Galoppen börjar sitta, äntligen som vi har jobbat och disskuterat den!


3
2010-10-26 / 18:28:31 / Allmänt

Blir galen!! Eftersom mitt sim kort gav upp förra veckan ringde jag till 3 frö att få hjälp. Började med att få en puk kod då det stod att det behövdes. När jag har slagit in puk koden typ 1000 ggr konstaterades det att simkortet var döt och inte fungerade. Jag beställde då hem ett nytt, detta var på trosdagen. Fick simkortet i måndags, och ringer då ett speciellt nr för att aktivera det. Fick då reda på att det kan ta upp till 24h innan kortet kunde börja funka. Väntade de 24 timmarna och nu funkar fortfarande inte det j*vla kortet! Ringer 3 som ber mig ta ut simkortet ur telefonen i 10- 15 min o sen prova att starta telefonen igen. Om det inte funkade skulle jag prova en annan telefon. Sagt o gjort förljde deras intruktioner men tror ni kortet funkar??? Nej så klart inte! Ni skickar de ett nytt kort som då kommer om 2 dagar, som sen kommer att ta mins 24h innan jag kan använda. Va fan?! Hur svårt ska det vara att göra ett simkort som fungerar? Jag vill ju kunna använda mitt abonnemang jag betalar en fast agift för i månaden. Nu har det gått 1 vecka och jag kan fortfarande inte använda mitt nr o ingen kan ringa mig. Jäkligt besvärligt kan jag säga. Men förhoppningsvis har jag ett kort som fungerar till på fredag.. På plussidan får man väl säga att 3's kundtjänst är trevlig iaf!

Ridbyxor
2010-10-26 / 17:05:00 / Victoria-vill-ha

Börjar behöva nya ridbyxor, igen! Den här gången blir det ett par oskodda tror jag.

Vet att showjumper tipsade om dessa från Hööks för inte så länge sen. De är väldigt lika Pikeur's Cindy byxa. Låg i midjan, de två snett skruna fickorna fram och den breda linningen är väääldigt lik Pikeurs. Showjumper var för övrigt nöjd med sina som enligt henne faktsitk håller formen och är riktigt prisvärda. För 499KR låter det väldigt lockande tycker jag!
Byxor från Hööks 499KR

En kompis till mig rider i ett par Lamicell Sidney byxor. Ser riktigt trevliga ut, inte heller de allt för dyra, du kan hitta dom på nätet för allt från 750kr - 999Kr

Från Grossisten Equalityline

Just nu är jag dock sugen på dom här från Equalityline. Jag tycker det är ganska skönt när byxorna är såhär lite lagom höga i midjan. De har snygga detaljer och det känns riktigt skönt med "mudd" vid foten och inte kardborre.

Från Grossisten Equalityline

Sen finns det ju alltid John Whitaker byxorna, en riktigt uppskattad klassiker. Köper jag ett par sånna blir det nog den nya modellen som det står "JW" på benet på istället för hela namnet.


Horsecam hos Ludger
2010-10-26 / 16:36:33 / På nätet

Här kan ni se Ludger Beerbaums Coupe de Coeur live i din dator. Bilden uppdateras ca 1 gång i minuten och är från Coupe de Coeur's box.


http://www.ludger-beerbaum.de/index.php?module=itevoCORE&func=viewPub&pt_name=itevoNEWS&p_id=1

Min nya sport!
2010-10-26 / 15:56:35 / På nätet


Har hittat min nya sport. Tänkte prova den nu när syrran kommer hem, kan bli en j*vla fart på Cornelia på det här sättet tror jag! Frågan är bara, ska jag åka efter eller rida.. Hmmm tål o funderas på!

Häst & Ryttare
2010-10-26 / 15:49:47 / Allmänt

Damp idag ned i min bravlåda. Nu ska den läsas med lite varmchoklad. Mys!

Glada miner
2010-10-26 / 12:48:00 / Allmänt




Är så skönt att komma hem efter en långdag. Och vad är inte bättre än att hälsas av två superglada hundar? Även om jag bara har varit borta i 5 minuter blir jag överfallen av två vildar som nästan har omkull mig med sina svansviftningar och glada hälsningar. Hur glad blir man inte själv då?

Manda
2010-10-26 / 11:24:54 / Allmänt

Saknar Amanda som nu har vart borta i Australien i snart 1 (!) år. Snart kommer hon hem igen så vi kan göra stan osäker igen <3

2010-10-26
2010-10-26 / 11:18:04 / Allmänt

Dagen började med att min buss inte kom. 15 min efter utsat tid kommer en annan buss så den tog jag, Var livrädd att jag skulle komma försent till mötet idag men han precis.Pjhu!

Det var jättekul att träffa alla lärare och en del av barnen o ungdomarna jag kanske ska jobba med. Fick höra att jag ska vicka på torsdag o fredag för en grupp. Min andra lektion på torsdag kommer jag att hålla själv! Och gissa i vilket ämne, matte! Inte mitt bästa kanske men jag lånade hem en av 9ornas matteböcker så jag kan puttsa upp mina mattekunskaper o se hur långt de har kommit. Ska bli superspännande. Hoppas verkligen att jag får vicket fram till jul!!!

Ingen mer Pontus träning på ett tag
2010-10-26 / 10:30:00 / Allmänt

Har bestämt mig för att inte träna mer för Pontus på ett tag. Förra träningen blev inte så bra. Jag gick från träningen med en riktigt dålig känsla.

C fick gå över topp och blev lite för pressad. Jag tappade helt min ridkänsla o förtroende just då. Vi tränar lite till för andra o återkommer när vi har blivit lite mer stabilare och kommit längre i vår utveckling.

Ska fråga Nettan om hon kan hjälpa mig med markarbetet o lättare hoppning. Har känt henne hur länge som hälst. Har ridit hennes hästar och hon har hjälpt mig med Lennon mkt förut. Nettan är riktigt riktigt bra på häst och har enormt mkt bra o nyttiga övningar. På trosdag ska jag dit med mamma, som ska ha ett pp där, så jag pratar nog med henne då. Vore kanon om vi kunde vara i sthlm då det inte är så populärt att hoppa på nibble. Annars vet jag inte riktigt vart vi ska ta vägen, vår volt är kass nu när det är blött o dåligt väder...

Mötet!!
2010-10-26 / 09:00:00 / Allmänt

Sitter just nu på mötet med skolan, wish me luck!
(inlägget är tidsinställt)

Tack och godnatt!
2010-10-25 / 23:00:06 / Allmänt

Nu är det ävl dags att iaf försöka sova! Ska ta mig ut med hundarna en sävng, kanske göra lite varm choklad läsa lite ur Dan Brown's "Digital Frotress" o sen slå ihop ögonen.. mmmm skönt! Imoron tar jag bussen vid 8:30 snåret, spännande!!





Hade ju inte varit fel om det hade vart en sånhär promis jag var påväg ut för att ta..

Second Saddle
2010-10-25 / 21:50:22 / Allmänt

är en hästaffär i GBG som bara säljer fina begagnade grejer. Nu har dom öppnat sin webb shop, bara att surfa in o fynda!!

www.secondsaddle.se


iPhone
2010-10-25 / 20:32:48 / Allmänt

Nu är statusen på min teles lagning; har lämnat verkstaden. Skönt då har jag snart en vettig telefon igen!!

Plötsligt säger det klick..
2010-10-25 / 19:38:04 / Allmänt

.. så funkar allt?!  Hon var så sjukt duktig idag. Galoppen satt riktigt bra sidverts funkade också bra. Fick några riktiga kanon steg.

Så ett stort tack till min nya sadel som gör att jag kommer i rätt possition! Vad skönt det är att inte hamna i bakvikt, att ha tyngdpunkten precis där jag vill o slippa kämpa som en sate bara för att komma i en bra possition. Nu får jag till timingen o känslan är fantastisk. Får komma ihåg det till de dagar då inget vill funka o jag undrar varför i helvet jag har köpt ett sto? ;)

Möte
2010-10-25 / 15:14:08 / Allmänt

Imoron ska jag på möte med tjejen jag  eventuellt ska jobba som lärar ass. åt! Ska bli jättespännande, håll tummarna för att jag får det. Skulle verkligen behöva lite heltidslön nu. Sadelköp är inte gratis, skulle kännas skönt att få lägga tillbaka pengar i "spar högen" igen...

John Whitaker massage skydd
2010-10-25 / 15:09:08 / Allmänt

JW som just nu pumpar ut saker har skapat massageskydd. De är designade som ett par transportskydd men är batteridrivna och masserar alltså hästen ben. Massage ger ju som bekand ökad blodcirkulation vilket kan reducera gallor, driva bort svullander och hjälpa läkning av skador.



Dom här skydden finns att köpa hos ponnyprakt och kostar runt tusingen per par.

Caroline kommer hem
2010-10-25 / 15:01:14 / Allmänt

Lillasyster har bestämt sig för att komma hem till helgen. Nu pluggar hon i lule så tyvärr ses vi inte så ofta längre... Mys blir det iaf!

Carro har lovat att fota mig o C. Är ju riktigt fina höst färger just nu så jag tror att de kommer bli riktigt bra bilder. Har ju bara typ 1 bild på oss och den är från en kass mobilkamera... Desutom är ju Crubbi rätt duktigt på att foto så jag litar på henne. Hon lär väl sitta lite på C också, ska bli spännande o höra vad hon tycker!

Clima från Pffif
2010-10-24 / 00:57:39 / Victoria-vill-ha


CLIMA är ett nytt material som PFIFF har patenterat. Kort sagt är det ett tyg där parafin är invävt. När kroppen blir varm smälter parafinet o släpper ventilerar ut värmen, när kroppen är kall o fryser, stelnar parafinet o hjälper till att värma kroppen.

Materialet finns nu i tex. täcken, skrittäcken, kuddar, sovtäcken och ridbyxor.

Skulle vara intresant o testa  om det vekrligen funkar. Jag undar om inte byxan blir lite extra stel på vintern när parafinet stelnar ordentligt?


Frank Baines Sally flat
2010-10-23 / 23:58:15 / Allmänt

Ny sadel blev nästan som jag tänkt mig. Blev en svart igen fast jag hade velat ha mörkburn. Fanns inga snygga bruna som passade tjejen o mig.. Så vi kom hem ca 10 000kr fattigare men en Frank Baines Sally Flat med långa stroppar rikare. Fantastiskt att jag inte har kört hoppsadel med långa stroppar innan?! Kommer jättenära med nederdelen av skänkeln iom att det inte finns ngt under som tex sadelgjordsfäste som är ivägen. Lovet it!

Snökaos och trasig telefon
2010-10-22 / 23:33:00 / Allmänt

Vaknade vid 9 tiden imorse och tittar ut genom fönstret. Vitt, allt är vitt. Marken och träden är täckta i SNÖ och mer vräker det ned från himlen.

Mormor o Morfar kom o hämtade mig och gav mig skjuts till stallet. Mockade bara o gjorde mat åt C, visste inte om bussarna gick och vågade inte bli "fast" i stallet eftersom jag skulle jobba senare på dagen. Fick skjuts hem igen och hann se nya Greys avsnittet innan jag tog en tidig buss till vaxholm. Vågade inte chansa på att ta den vanliga bussen, man vet ju aldrig med förseningar o så när första snön kommer. Bussen var iaf i tid så jag gick till biblioteket oc hyrde en bok. Blev en Dan Brown bok på engelska. Tog med mig boken o köpte en latte o satte mig på sillis för att mysa samtidigt som jag fördrev tiden tills båten till jobbet skulle gå.

Hade 1 fångarpass idag med SATS, gick riktigt bra, trevliga o glada människor! Efter det åkte alla aktivitetare hem medan jag var kvar ensam på ön o hade ett uppdraget.

Just det, min mobil gick sönder för ngn dag sen så den är inlämnad på reparaton. Hoppas hoppas att lagningen går på garantin, annars lär jag bli ruinerad. Tydligen så lagar man inte en iPhone utan de skickar en ny telefon, vilket då kostar multum.... Aja vi får väl se. Just nu stog det att statusen var typ ; inväntar svar på SWAP garanti, vad nu det betyder?? Just nu har jag alltså ingen telefon alls då mitt simkort har fuckat ur o ett nytt är beställt. Förhoppningsvis landar det i posten imoron annars får jag vänta till på måndag..

Trött
2010-10-21 / 02:08:04 / Allmänt

Har vart en riktigt bra dag idag.

Snozade o kom upp ur sängen lite senare än jag tänkt mig men aboslut ingen katastrof. Skrev ut några CV och tog bussen till Vaxholm. Gick till första skolan för att lämna in CV. Expiditionen var stängd så jag fick tag på bitr. Rektor o lämnar mina papper. Jag blir på en gång inbjuden till Rektor och så börjar vi prata. Det hela slutar med att jag får en rundvisning av skolan och de undrar om jag är intresserad av ett heltids vik till december! Självklart sa jag att jag var intresserad o på måndag ska vi höras för att ta ett möte med kvinnan som är lärare för gruppen jag ev. ska jobba med! Så kul!!!

Åkte till stallet o plockade in hästarna o red. Tog slingan idag. Var superskönt att komma ut o få en härlig ridtur. Åkte till jobbet o började vid 16 tiden o kom precis hem nu. Dags att nanna kudde innan jag ska upp till stallet igen innan jag börjar jobba...

Tack och lov för mammor!
2010-10-20 / 00:02:24 / Allmänt

hur skulle jag klara mig utan min fina mamma? Idag kom hon hem sent efter en dag på jobbet och Forever kurs efter det. Hon ser så klart på en gång att jag inte mår så bra. Ner på sängen med ultraljud på ryggen, stretch och massage. Nu känns den faktiskt riktigt okey!

Fina mamma som finns där när vi behöver det. Kramar och tar om hand. Kommer med bra råd och finns med för vägledning och stöttning. Klart vi bråkar o är oense, men hur f*n skulle de funka om du inte fanns där och plocka upp mig när jag är så jäkla envis och inte vill berätta att jag tycker att det är åt helvete. Att det är skitjobbigt att ha en kropp som en 70 åring, att inte orka ta sig upp ur sängen för att jag trots 10 timmars sömn inte har återhämtat mig och okar ta mig upp. Tack för att du finns där för mig och hjälper mig hantera det som jag oftast bara trycker bort och lotsas som att allt är kanon. Tack för att du låter mig veta att det är ok att tycka synd om sig själv ibland.

Fina Fina mamma <3

jäkligt less
2010-10-19 / 20:24:51 / Allmänt

Är så jäkla less just nu! Har aft stört on it ryggen hela dagen. Åkte till centrum för att lämna in min 5 ånader gamla iPhone som nu inte funkar. Etfer 30 min i centrum kastar jag mig in i bilen för att få sitta ned eftersom ryggen gör galet ont. Va fan?!

C fick vila idag, orkar inte rida och är inte alls på humör. Hon kräver alltid att jag är 100% så det hade inte vart ngn mening med att rida idag.

Hjälpte farmor med lite saker sedan dess har jag legat i sängen hela dagen o kollat på Greys anatomy säsång 2. Men nu har jag tröttnat på det också. Vill ju röra på mig!!!

Halloween
2010-10-18 / 22:09:39 / Allmänt

Nu är hösten här och med hösten kommer Halloween. Förra året såg jag ut såhär, bredvid mig ser ni min syster Caroline som var utklädd till en trasig gamal docka.

Jag skulle på en halloween fest på kvällen och bestämde mig för att åka buss till festen, utklädd och sminkad. När jag kommer av bussen ser jag att det ligger en äldre dam ner på asfalten med sin man på knä bredvid sig. Från damens huvud rinnder det blod. Det fanns en  del människor runt om kring paret men ingen hade hunnit fram för att hjälpa dem. Jag gick iaf dit och frågar mannen vad som har hänt. Mannen är i chok och jag ser att damen är avsvimmad. Till slut får mannen fram att de har sprungit för att hinna med bussen när hans fru har snubblat och ramlat på trotoaren. I fallet har frun slagit i huvudet, vilket blöder, och svimmat av. Frun vaknar till men är vimsig och har kort minnesförlust. Jag lägger en jacka över henne, hade som tur vad med mig papper i väska vilket jag kan torka bort det värsta av blodet som hon fått i ögon, näsa och mun. Sedan ringer jag 112 vilka skickar en ambulans till oss. Mannen bad mig att stanna till ambulansen kom. På mindre än 5 min kommer ambluansen. Under tiden har frun upprepade gånger fårgat vad som hänt och vart hon är. Jag berättar för ambulanspersonalen vad som hänt, blir tackad av mannen som sedan åker med ambulansen och jag fortästter till festen.

Det jag kom att tänka på efteråt var, gud jag är ju helt galet sminkad i ansiktet! Det hade jag totalt glömt. Tänk dig själv om du vaknade från att ha varit svimmad och tittar rätt upp i ansiktet på en leopard? Hur konstigt hade inte det varit?

Värd minst 1 miljon
2010-10-18 / 20:03:20 / Allmänt

Idag gick C så jäkla bra! Hon var värd minst en miljon, jag lovar ;) Igår fick hon ju göra av med lite energi så hon var något lugnare idag. Hon verkar iaf ha fattat skänkewlvikning nu för idag gjorde hon faktiskt rörelser som kan kallas riktiga skänkelvikningar, så jäkla duktigt häst! Med tanke på att vi började med den rörelsen för typ 4 dgr sen tycker jag hon är en riktig sjtärna. Även galoppen funkade idag, kan det bli bättre??? Wihooo!!

2010-10-18
2010-10-18 / 14:01:16 / Allmänt

Kunde inte soma igår natt så jag satt uppe och sorterade bilder på vår stora dator. Som det är nu har jag bilder lite överallt, på min dator o på stora datorn. Känns skönt att få lite ordning. Hatar verkligen att ha det rörigt bland mina bilder. Nu ligger de i ett mappsystem i kategorier och undermappar, mycket snyggt och skönt!

Hittade bla. den här bilden, humor!

Cornelia 2010-10-17
2010-10-18 / 01:07:26 / Allmänt

Red på volten idag. Pigg o glad som vanligt. Jobbade med att flytta för skänkeln. Funkar bra för vänster, lite svårare för höger. Däremot funkar H galopp toppen medan hon har väldigt jobbigt med V. Hon puttar över mig åt höger och fattar då fel, futar jag mig lite mer markerat åt V funkar det helt okey. Hon blir lite springig i V fattning men det kommer nog reda upp sig när hon blir lite starkare!

Äppelplock
2010-10-18 / 01:05:00 / Allmänt

När mamma kom hem idag hjälptes vi åt att plocka av äppelträdet. Vi har 1 äppelträd men får så sjukt mycket äpplen. När halva trädet var plockat hade vi fyllt en (!) skottkärra. Cornelia lär ju bli glad, hon kommer ha äpplen till nästa år!

Update: varför går det inte att ladda upp bilder?? Jag hade ju fotat alla våra fina äpplen :(

äta?
2010-10-17 / 14:27:43 / Allmänt

Nu har jag legat i sängen och surfat ända sen jag vaknade vid 9 tiden, börjar bli dags att gå upp. Om inte annat än för att min mage har börjat kurra och vill ha maaaat! Får väl ta mig upp ur den varma, sköna, mjuka sängen...

Att det ska vara så svårt
2010-10-17 / 13:37:51 / Allmänt

Sitter och kollar efter boende och stallplats beroende på om jag kommer in på skolan eller inte. Men hur svårt ska det vara egnetligen? Inte nog med att man ska hitta ett okey boende till migsjälv för ett inte allt för högt. Jag behöver hitta en bra stallplats till C också, inte heller den  allt för dyr. Visst älskar jag hästar och det är verkligen en del av mig men det kan ju göra livet lite krångligare.

Riktigt dyr sport som, om du har egen/egna häst/hästar låster upp dig ganska bra. Det är svårt att åka iväg spontant över en helg, du måste ju hinna skaffa hästvakt osv. Jag har många vänner som inte håller på med häst och för dem kan det ibland vara svårt att förstå att det tar enormt mycket tid och engagemang, jag kan inte alltid följa med på alla utgångar och många gåner behöver jag gå hem "tidigt" för att jag ska upp o rida dagen efter. Jag kan inte följa med på alla resor och upptåg de planerar för jag har inte alltid råd. Nu i nästa månad är en GBG resa inplanerad men hästen behöver ny sadel så självklart prioriterar jag sadeln. Mina närmsta och bästa vänner har vant sig, dom vet hur det är nu, och har liksom accepterat att hästarna ofta kommer i första hand.

Men tänk om man skulle sälja hästen. Tänk vad mycket tid och pengar som skulle bli över då. Jag skulle köpa så mycket fina kläder o saker till mig själv, skaffa ett gymkort, gå ut med kompisarna, skaffa eget boende, resa. Visst låter det kul? Och visst vill jag allt det där men ärligt talat, jag skulle tycka att det var kul i ungefär 2 månader sen skulle jag lessna.

För att jag ska måbra behöver jag hästar. Alltså är det värt all tid och pengar i världen! En av mina närmsta vänner berättade för ett tag sedan att hon faktistk avundas mig att jag har ett sådant intresse som jag verkligen brinner för och är så otroligt engagerad i. Det finns många som inte har hittat sin passion tänk vad jobbigt det måste vara, att inte ha det där speciella som får dig att känna, det är såhär livet ska vara!

God morgon!
2010-10-17 / 12:13:36 / Allmänt

Vart utgång igår efter jobbet. Kom hem, duschade fixade och trixade. Blev en rätt soft outfit igår, ville dansa!
Vita tyg converse, svarta jeans, svart T-shirt med tryck, lockat hår, röda läppar och diskret sotning kring ögonen.

Mötte upp Stinet o Fanny sen vart det Tegel. Riktigt bra musik igår! Vi röjde dansgolv som aldrig förr, Swedish Dance Maffia ;) Jag åkte hem lite tidigare,  drog väl runt halv 3 eftersom jag skulle lämna bilen hos farmor tidigt på morgonen därpå. Åkte såklart förbi Donken, 9 pack Cola o pommes <3 La mig i sängen och såg på film innan jag somnade. Det vill säga min vanliga rutin när jag kommer hem fårn utekväll.

Här kommer två versioner av samma låt som vi röjde till på dansgolvet igår.

Teenage Crime - Adrian Lux


Teenage Crime - Axwell & Henrik B

Moorlands Totilas
2010-10-16 / 00:16:58 / Allmänt

Totilas såld till Schockemoehle. Otroligt. Köpe summan ska ligga mellan 92-140 miljoner kronor. Vilka summor. Men den hästen är verkligen en på miljarden. Finns ingen nuvarande häst som kan mäta sig med honom. Han är helt enkelt bäst, alla kategorier. Ska bli spännande och se vad det blir av hans avkommor, hur de artar sig och se lite vad han verkar nedärva. Trist för Edward Gal's del, han och Totilas är verkligen ett fint ekipage tillsammans, riktigt riktigt bra matchat. Undra vem det blir som får tillfälle att fortsätta tävla hingsten?

Här hittar ni artikeln om försäljningen
http://www.hastmagazinet.com/newsItem.aspx?id=40635

Video från Küren där ekipaget sätter nytt världsrekord på 92,300%


Hemma mys
2010-10-16 / 00:08:06 / Allmänt

Tömkörde C på volten idag. Mycket energi men fick några stunder då hon lugnade sig lkite o tog ned tempot.

Valde mellan att åka upp till landet o sova där men hade kommit upp så sent så jag valde att åka hem. Slänge din en mozzarella pizza i ugnen, duschade och bänkade mig under täcket i soffan. Eftersom det numera bara går skit på TV valde jag att se på Harry Potter första filmen. Sjukt mysigt. Haha vad små dom var då, skådespelarna alltås, små och jättesöta speciellt Ron som ser lite sötnöt nördig ut!

Of to work
2010-10-15 / 14:22:38 / Allmänt

Åker aldeles strax till jobbet för att köra ett fångar pass. Stallet efter det. Tror att jag ska lina henne idag igen. Känns som att vi behöver en lite vilopaus från ridning. Hon jobbar dessutom riktigt bra i lina. Därremot tänkte jag ta två linor idag så att jag kan ta förhållnignar så hon inte kör racet =)

Plugga?
2010-10-15 / 13:06:04 / Allmänt

Anmälningstiden för kurser /utbildningar för vårterminen 2011 gick ut nu den 15e. Jag har sökt sjuksköterske utbildning lite här och var i Sverige. Som förstahands val ligger Sophia hemmet i sthlm sen kommer Ystad och Lund. Känner verkligen att jag behöver se och göra något nytt nu! För ett tag sedan hade jag aldrig ens sökt till någon utbildning då jag skulle behövt flytta längre men nu känns det nästan som att det är något jag borde göra. Komma bort, se något nytt och träffa nya människor låter inte så tokigt i mina öron. Att jag sedan förälskade mig i Skåneland när vi var nere på Falsterbo Horse Show i år är kanske en bidragande faktor...

Nu återstår bara väntan på att få veta om man har kommit in eller inte....Håll tummarna!

Oh boy...
2010-10-15 / 11:30:59 / Allmänt

...Vilket vacker väder! Är så skönt när solen skiner och det är ljust. Så fort solen försvinner blir det ju jättekallt, igår åkte faktiskt vinterjackan på.

Mamma åker till landet nu över fre,lör och kommer hem mitt på söndag. Gullig som hon är har hon bunkrat upp kyl o frys med massor av mat till mig. Tydligen så tror hon att jag inte klarar att göra mat själv? Eller så är hon bara omtänksam. Jag väljer att tro det sista.

Trist att jag inte kan följa med, måste vara hemma o jobba istället. Lande tär vekligen min abosluta favoritplats! Har så himla mkt minnen, upptåg och bara riktigt härliga stunder därifrån!



Alfonts på bryggan på landet.

...
2010-10-15 / 00:35:15 / Allmänt

Jag har, just nu, otroligt svårt att somna. Har varit såhär i några månader nu. Jag kan bara inte somna. Problemet är att jag inte kan "stänga av" alla tankar i huvudet. Det snurrar och snurrar, runt runt, och vips så har det gått flera timmar. Någort jag tror, eller hoppas, kan hjälpa mig är att skriva ned mycket av det som finns i huvudet. På det sättet kanske jag får ur mig det som snurrar och kan lättare slappna av i tankarna. Jag skulle verkligen behöva yoga för huvudet, eller yoga är väl egentligen ett sätt att koncentrera sig på att slappna av? Slappna av i kroppen är inga problem men det vore ju skönt om huvudet kunde inse att det hör ihop med kroppen och också slappnade av!

Får väl göra mitt bästa, i sämsta fall får jag väl koncentrera mig på en o samma sak. Då får det nog bli de sköna sommarvädret som precis har tagit slut


Hjälm Kamera Kentuky VM
2010-10-14 / 23:15:48 / Allmänt

Här kommer en superhäftig video. Det är är videon från Peter Atkins ritt med Henny under terräng momentet i VM iår. Sjukt kul att få "följa med" under en VM ritt. Några av hindren är så sjukt stora och kniviga att jag när jag såg dom från hjälm videon hällre skulle dött än att styra på dom.

Ser ni hur possitiv hästen är under hela ritten? Öronen spik frammåt när den inte lyssnar på Peter. HÄrligt att höra hur han pratar med sin häst. "Steady now" när han stramar upp lite inför hinder efter transportsträcka, "Good boy Henny", och "Yeah Hen" när han berömmer sin häst.

Vilken kondition hästarna och ryttarna har. Min skulle i nuvarande form inte orka halva banan i deras tempo. Tänk er mjölksyran som säkert står en upp till öronen vid mållinjen, men tänk er, vad adrenalinet måste pumpa båd hos häst och ryttare!!

Titta, njut och håll i er!

Äntligen hemma!
2010-10-14 / 22:42:41 / Allmänt

Kom hem för bara några minuter sen. Lång dag idag!

Jobbet gick bra men lite trögt med lååångt hål i mitten, eller, egentligen ska vi städa o så vilket vi iof gjorde men kanske inte jätte noggrant? Man kan inte vara på topp hela tiden ;) Jobbade med en från vårat gamla gäng idag, riktigt kul!

Longerade C idag. Hon var riktigt duktig. Stoppknappen verkar inte finnas men att gå från trav till galopp är hon en höjdare på. Får väl träna henne så hon lär sig sakta av på komando också, men men det kommer.

Work Work
2010-10-14 / 16:07:08 / Allmänt

Försov mig imorse och vaknade inte förens 10 min innan jag absolut senast måste cykla till jobbet. Jag skyndade mig och cyklade fort som vinden och hann i tid!

Jobbar till typ 19.30 ikväll. Går sjukt segt just nu. har ett hål mellan mina pass så jag börjar inte igen förens om en timme ungefär. Här ute på ön blåser det jätte mkt. Under genomgångarna får man roppa superhögt för att de ska höra vad man säger

Säng säng säng
2010-10-14 / 00:43:36 / Allmänt

SÄng säng säng, sova sova sova! åhh! Jag blir galen, kan verkligen inte somna. Har försökt surfa ögonen trötta men det verkar inte funka. Fortsatte med att kolla igenom första halvan av senaste Harry Potter filmen men inte heller det och en kopp varm choklad har hjälpt. Egentligen hade jag inte brytt mig om det inte hade varit så att jag ska jobba imoron, då behöver jag ju vara pigg! Får väl forstätta med att se sista halvan på filmen... Än är ju inte klockan allt för mkt!

Saknar
2010-10-13 / 22:17:54 / Allmänt

Saknar min gamla häst lite. Lärde mig så jäkla mkt med honom. En riktigt härlig häst mes mkt personlighet. Man kunde verkligen göra vad som helst med honom utan att det var några problem, gud så mkt bus vi har gjort ihop. Så mkt roliga träningar och tävlingar vi har varit på. En riktig guldkille! Idag saknar jag honom lite, att han var så okomplicerad.

C är superkänslig med så mkt humör vilket gör henne ganska så svår att rida. Just nu bråkar vi lite om galoppen och det skulle vara så skönt om det bara satt, utan att behöva bråka om det.



Här är han på en kurs på Jump Club.

Dags att göra natt?
2010-10-13 / 21:08:08 / Allmänt

Idag kände jag det, det omisskänliga tecknet som oundvikligt säger att hösten är här, mina lår frös i ridbyxorna!!
Hösten som den är nu är helt ok, nästan lite fin. Håller det i sig såhär är jag mer än nöjd, så länge vi slipper leran så... Tänk vad skönt det var när hästarna gick utan täcke, idag funderade jag istället på om C behövde tjockar täcke ändå.


Ska ta en dusch, värma värmekudden och se på Greys Anatmoy i soffan med mitt täcke. Varmt och riktigt skönt. Egentligen har jag ju redan sett avsnittet som viasa på 5an men va sjutton, Greys kan man alltid se om!

Imoron blir det jobb på Kastellet, 10.30 - 19.00. Blir troligtvis vila för C imoron, eller så kanske jag tar o linar henne, får se hur pigg jag är imoron efter jobbet.


Till bett galleriet
2010-10-13 / 20:03:18 / Bett gallerian


Hittade det här bettet hos hastshopen.se. Ett bett jag gärna skulle vilja ha i mitt "bett galleri". Får väl vänta till min lön kommer så får vi se om det landar hos mig. Kan ju vara bra att önska sig till jul. Japp det är lika bra att börja jobba på önskelistan redan nu!

Ja tack!
2010-10-13 / 19:59:53 / Victoria-vill-ha

Ny hjälm skulle inte sitta fel..Så om någon vänlig själ skulle vilja ge mig en ny vill jag ha en Charles Owen Wellington Proffesional, svart så klart!

En grå Animo kavaj skulle inte heller sitta fel, gärna ett par Equiline Polly technical ridbyxor ett par blåa o ett par vita. En Kingsland Weekend bag hade heller inte suttit fel! Sadeln Portos från Stübbden står fortfarande högt på önskelistan. Åh det är så mkt jag vill ha, det här är bara en pytteliten del av alla fina saker jag har cravings efter, är man prylfreak så är man.. ;)

2010.10.12
2010-10-13 / 18:57:39 / Allmänt

Blev volten idag. Ett ganska långt pass men med mycket skrittpauser. Började med skänkelvikningar och öppnor. Sidverts undan vänster funkade lite lite bättre idag än åt höger.

Traven satt som en smäck, hon var superfin och tog ett jämnt fint stöd i båda varven. Fick lite protester vid galoppfattnigarna men vi fick några fattningar som var helt ok.

Sadel eller inte sadel, det är frågan!
2010-10-13 / 14:18:28 / Allmänt

Behöver nytt snyggt dressyr schabrak. Ahr surfat runt lite o kollat men gud vad alla är trista. Har inte hitta ngt som var riktigt riktigt snyggt. Kanske ska vänta lite, vet ju inte ens om jag har en dressyrsadel efter mustangbesöket. Usch gruvar mig lite för det där. Sadlar är ju inte gratis men jag måste verkligen ha en ny. Min hoppsadel funkar inte alls som det är nu. Samtidigt är det lite bitter sweet, alltid kul med nya saker pryl freak som jag är! Men vem fan vill bli minst 15' fattigare??

Banan
2010-10-12 / 22:34:17 / Allmänt

Det blev banan idag, och som tidigare utlovat, en hårdkörare! C är riktigt pigg nu när det har blivit lite kallare. Ibland känns det som att sitta på en tunna dynamit, speciellt när hon går o spänner ihopp sig istället för att stärcka ut och gå fram.

Riktigt kallt idag, under två siffrigt gradantal. Ländtäcket åkte på, nu är det verkligen höst!

Började i skritt med lite öppnor och skänkelvikningar. Har satt sig väldigt fort bara sedan igår, duktig tjej. Fattningarna funkade mkt bättre idag. Lättas för henne är om jag bara skjuter fram höften lite och lättar fram. Inga stora skänkelrörelser alltså, just nu verkar det bara störa henne mer än det gör gott. Fick ngn lite diskusison men inga större problem.

2010-10-12
2010-10-12 / 15:28:11 / Allmänt

Mamma är på konferens på Såsta så jag är hemma o är hundvakt. Tog med M & A på en långtur i skogen. VI var väl ute i 1,5-2 timmar. Slog på en Harry Potterfilm när jag kom hem medan hundarna somna som stockar. Nu ska jag pallar mig ned till bussen för att ta mig till stallet. Idag blir det volten eller banan, vilketsom så blir det en riktigt hårdkörare idag!

2010-10-11
2010-10-11 / 23:06:10 / Allmänt

C fick vara inne idag. Fick skor vid 13 tiden o efter det tog vi en ridtur. Märktes redan i stallet hur laddad hon var. Stod inte still i gången o var allmänt rasstlös. Tog ned henne till travbanan för att göra av med lite energi. Skritten gick jättebra, traven funkade också bra. I galoppfattningarna expolderade hon lite och vi hade en del duster men det löste sig mot slutet och vi fick några fattningar utan bråk.

Övade öppnor o slutor idag. Öppnorna har hon börjat förstå men slutorna är fortfarande väldigt svåra. Tänkte ta ned henne till banan imoron igen, där är det bäst underlag. Får vara stenhård och verkligen jobba med fattningarna nu, dom måste sitta snart!

Mustang
2010-10-09 / 01:17:36 / Allmänt

Min hoppsadel ligger inte bra på C så jag beställde tid hos Mustang för att prova ut en ny. Lördagen  den 23e blir jag säkert betydligt fattigare men också ägare till en ny hoppsadel. Den här gången vill jag ha en brun, gärna med kalvläder. En CWD står högt på listan, synd bara att de också kostar skjortan. Kanske en Prestige Paris D kan passa??

Pontus träning 7/10
2010-10-09 / 01:04:12 / Allmänt

Nu blir det bättring! Från och med nu blir bloggen en rid-dagbok, men lite annat kommer väl med också...

Hade Pontus träning i igår. Inga större protester vid galoppfattningarna men hon fattade fortfarande fel ngra gånger åt vänster. Höger funkar faktiskt ritkigt bra.

C var  duktig och fick verkligen jobba. Tycker att vi kunde ha slutat innan sista övningen då jag tror det var lite för mycket för henne. Under sista övningen blev hon aldeles för springig och det kändes som att hon hade en del mjölksyra i kroppen. Trist att vi inte lyckades sluta i tid, samtidigt kan jag känna att det är lite konstigt att en så pass erfaren ryttare som Pontus inte märkte att det var dags att avrunda efter näst sista övningen, och varför sa jag inte till att jag tyckte att det räckte?!

Detta tar jag med mig från passet: Få henne att komma fram med nosen, släppa fram från handen och få henne att bära sig själv i ett lugnt tempo, inte bara skotta på.




RSS 2.0