Bra utveckling
2010-09-17 / 15:01:26 / Allmänt

Hopptränade igår för Camilla. Cornelia var supertaggad och lite på tårna men var jätteduktig. Otroligt hur stora framsteg hon gör på så kort tid. Sprången igår var runda med riktigt bra benteknink och väldigt luftika. Riktigt storskillnad fårn förra gången då hon hoppade mer "unghäst hopp".


Skit
2010-09-12 / 10:18:38 / Allmänt

Skit skit sit. Just nu fungerar ingeting. Inget alls.

Hade en så j*la dålig dag igår. Jobbet gick sjukt segt, småbråkade lite med en kollega, blev sen till stallet och mitt insläpp. Det första som händer när jag sätter foten i stallet är att jag får höra med en arg röst "Victoria, du får inte ta in hästarna såhär sent!" Men va fan tror du, att jag kommer sent till stallet med flit? Att hästarna var ute 1,5 tim extra tycker jag dessutom inte är ett världsproblem. Jag jobbar på en ö och går inte mina gäster kommer jag inte där ifrån. Dessutom hade de lämnat min häst ute ensam, hon hade blivit lite upprörd och sprungit. Och helt plötsligt är det tydligen mitt fel?? Vi har ju regeln "lämna aldrig en häst ensam i en hage" för att det inte ska hända. De som tog ut de andra hästarna ur den hagen borde alltså ha tagit in min häst och då hade vi inte ens haft ett problem.
Åhhhhh!!! Ville bara komma till stallet lugna ned med och mysa med pållen men så blev det inte, gjorde de nödvändiga åkte hem o såg på tv hela kvällen.


Hoffmaestro & Chraa
2010-09-10 / 12:57:42 / Allmänt


Ikväll spelar Hoffmaestro & chraa på grönan. Jag missar det men är ganska säker på att det kommer att bli ett rejelt publiktryck. När jag loggar in på fejjan ser det ut som att jag kommit till bandets fansite, alla statusupdates handlar om Hoffmaestro!

Daytime TV
2010-09-10 / 12:53:28 / Allmänt

Daytime TV är verkligen sämst i världen! Det är till och med så dåligt att jag kände mig tvungen att bada båda hundarna för att ha något att göra. Det säger mycket om hur dålig dag tv är!

Nu är hundarna iaf alldeles blöta och luktar av en blandning av blöt hund och honung. Men när dom har torkat luktar det barar god mild honung, härligt!

10 September 2010
2010-09-10 / 10:57:02 / Allmänt

Hur störd är man inte om man drömmer om sadlar? Hahah!

Första hoppträningen idag, ska bli så kul. Är riktigt förväntansfull och pirrig i magen. Överväger faktist på riktigt att ha på min säkerhetsväst, vilket jag aldrig har annars. Mamma skulle ju bli nöjd då iaf. Träningen börjar kl 18 så vi lastar o åker hemifrån vid 17 tiden. Då har vi lagt till lite tid för eventuell felkörning, krångel vid lastning och annat som kan hända.

Happy Town
2010-09-10 / 00:33:11 / Allmänt

Har hittat en ny serie, Happy Town. Riktigt spännande och läskig, ligger o biter på naglarna och undrar om jag ska fortsättat titta i de läskiga delarna. Nä jag måste se ett avsnitt till!!

Greys såklart
2010-09-09 / 22:55:27 / Allmänt



Ögonen börjar slå ihop. Börjar bli dags att lägga sig i sängen, slå på ett avsnitt av Greys o små sova lite. Är sjukt taggad inför vår första hoppträning imoron. Ska be mamma o filma så kanske kommer det upp ett filmklipp imoron!

Ska bli kul o se hur hon reagerar på ny plats, vet att deras utebana ligger ganska så centralt i Solna vilket betyder att det kommer att vara mkt rörelse runtom oss. Kan bli lite distraherande men jag tror att hon tar det ganska coolt. Hoppas hoppas att Camilla tycker att hon är fin, vill ju inte att tränaren ska tycka att jag har köpt en dålig häst. Det skulle inte kännas bra!

Fankan
2010-09-09 / 22:24:25 / Allmänt

Imrorgon ska jag vara med Fanny! Ska bli jätteskönt att träffa lite kompisar, utanför stallet ;) Blir väl lite kaffe och så lär vi väl prata till öronen trillar av.

My bestest american accent
2010-09-09 / 21:39:48 / Allmänt


Älskar dethär klippet


Stübben Portos
2010-09-09 / 20:43:51 / Victoria-vill-ha

Måste byta hoppsadel, min gamla ligger lite sådär på Cornelia. Har alltid tyckt att Stübben sadlarna har varit väldigt gamalmodiga, hårda och fula. Men på senare tid verkar de har ändrat sig. Har titta lite på en tjej i stallets sadel, någon special modell av Edelwiessen med Biomex i sitsen. Surfade lite för att hitta modellen men kom då över en annan modell jag gillar,Stübben Portos. Skulle vara intressant o prova den sadeln, undra om det finns någon återförsäljare i Sverige som har den??

Mysgrisar
2010-09-09 / 20:16:16 / Allmänt

Här kommer lite bilder från dagen.



Cosmos (som har UFO-täcke på) lilla Puffa o Cornelia


Idol!
2010-09-09 / 20:05:58 / Allmänt

Äntligen ska jag få se på Idol. Har missat de första programmen vilket är lite synd för min favoritdel är nämligen, utagningarna! Nu ska jag njuta framför tv'n med vallenbergare, potatismos, lingson och ärtor. Mumma!

Skogen
2010-09-09 / 15:17:32 / Allmänt

Skogsturen gick bra, hon kändes glad o frammåt idag. Fotade lite snabbt i stallet idag men det hinner jag inte lägga upp nu. Måste gå ut med hundarna o sen till jobbet. Hörs ikväll!

Underbart
2010-09-09 / 10:49:30 / Allmänt

Riktigt roligt klpp, har tittat på slutet hur många gånger som hälst. Så typiskt ponnier!


Morgondagen
2010-09-09 / 00:56:08 / Allmänt

Imorgon blir det stallet på förmiddagen, måste smörja o fixa till mina grejer så vi är fina på träningen på fredag. Tänkte ta en sväng i skogen och leka lite. Får inte glömma att ta med tränset som hänger i garaget så att jag kan sätta på happy mouth bettet och där med slipper byta bett på tränset så fort jag ska rida ut. Hade nämligen inte tänkt rida på nova bettet ute. Eftersom det bettet är så mjukt går det sönder när hästen tuggar lite på det, därför tänkte jag spara bettet lite genom att rida ut på ett annat bett. Dessutom är det ju bra med lite omväxling för hästens mun.

Efter stallet blir det jobb. Har ett aktivitetspass imorgon från 16.00 till ca 19.00. Sen har jag lovat mamma o färga hennes hår. Hoppas hoppas hoppas att jag hinner hem till Idol, har missat de två första avsnitten o vet egentligen inte ens om det går imorgon men man kan ju alltid hoppas!

Nu ska jag krama kudden!

Jag vinglar väldigt mkt, inte för att jag var full utan för att jag har fel på fötterna!
2010-09-08 / 22:53:24 / Allmänt

Hahahahaha det var nog det roligaste jag har hört. Något som Range kläckte ur sig när han ska förklara varför han krockade in i så många på klubben under deras utekväll

Kung av Tylösand
2010-09-08 / 22:34:31 / Allmänt

Va fan är det för program? Sveriges svar på Jersey Shore, en ny superskruvad version av big brother? Känner inte att det behvs en ny reality såpa om fulla, utseende fixerade människor som har sex framför kamera som sen kommer att visas på rikstäckande tv... Hur tänker de som vill vara med egentligen, skulle vara otroligt spännande att veta!

Sen b-day present
2010-09-08 / 22:26:38 / Allmänt

Min lillasyster som bor i lule för att plugga ringde o grattade mig när jag fyllde år i söndags. Hon berättade då att det skulle komma en present på posten och idag kom det. I paketet låg en boxskyllt åt Corny, en svart skyllt med guldiga bokstäver med texten:

Cornelia
2004
Cortus - Steinbeck

Den sitter nu på hennes box så man vet vem som bor där, tack så hemskt mkt Carro!

Fina fina
2010-09-08 / 22:22:07 / Allmänt



Var lite nervös inför lastningen idag men det kunde inte gått bättre. Cornelia gick rakt in i transporten o stod som ett ljus. Tror att jag ska dra ihop mellanväggen lite, tror att hon hälst åker smalt faktiskt. Tidigare har hon åkt i en transport där man går rakt fram när hon går ur transporten, jag har ju en vanlig transport o ville inte använda fronturlastningen idag så hon skulle få backa ur. När jag började putta på henne för att få henne att backa blev hon jätte förvånad, tittade på mig med blicken " men är du inte klock i huvudet, man går ju inte bakåt när man ska ut!".

Ridningen gick toppen, bettet funkade bättre än väntat! Super nöjd. Kändes bra att hon inte bryr sig om omgivningen heller, lill snuttan är en lite stjärna!

Eric le tixerant
2010-09-08 / 16:49:34 / Victoria-vill-ha



En sånhär står deffenetivt högt på min önskelista! Cornelia som är otroligt känslig skulle nog gilla den skrapt tror jag. Skulle dock gärna provrida med den innan man köper för att se om det är en så stor skillnad i och med att den inte är gratis. Ca 1995 kr kostar dressyr modellen.

För hoppning finns en långe gjord, där du kan köpa till en magplatte del om du önskar en sån.

Horseware
2010-09-08 / 16:39:51 / Victoria-vill-ha

Fick lite täcken i födelsedagspresent, ett amigo bomullstäcke, ett amigo tournout 1200D och ett Rihno medium med hals. Än så länge har jag bara hunnit prova Amigo utetäcket. Det är verkligen super bra! Hitintill är det nog det bästa tunna regntäcke jag har haft. Sjukt slitstarkt yttertyg och en fantastisk passform. Kan man älska ett täcke?


Nova bett
2010-09-08 / 16:26:32 / Bett gallerian

Var iväg idag o köpte ett Nova bett, tänkte prova det idag när vi åker till ridhus o tränar. Hoppas att det fungerar även när hon blir lite stark.

Pratade med Camilla idag o på fredag blir vår första hoppträning. Vi åker hem till henne i solna så det blir inte så långt att åka heller. Kommer att bli så kul, längtar redan!

Sista sommarvädret
2010-09-08 / 16:14:34 / Allmänt



Njuter av sista sommar värmen o sommarvädret! Tänk om hela hösten kunde vara såhär, vore det inte jätte jätte jätteskönt?

...
2010-09-08 / 01:20:57 / Allmänt

Blir galen på att jag inte kan somna!!! Är super trött men kan verkligen inte somna, hur vänder jag det här????

Fixaren
2010-09-07 / 23:12:50 / Allmänt

Har varit ledig idag, sjukt skönt! Har passat på att städa ur min garderrob som var helt översvämmad av kläder. Nu äntligen får allt som jag ska ha kvar plats i gradroben o slipper ligga ned vikta i IKEA kassar...

Johanna kom förbi o åt lite lunch med mig innan vi tillsammans åkte till stallet. Red på volten idag i dressyrsadeln. Cornelia hade verkligen växeln i full fart fram idag, tror hon låg kvar lite sedan gårdagens kondis pass på travbanan. Efter ett antal om o men lite protester och en o annan bock gick hon riktigt fint. Imorgon packar jag in henne i transporten och åker till Nibble för att rida i ridhuset. Ska bli super kul! Tänk att man kan se fram emot så små saker när man har unghäst!

..
2010-09-03 / 20:21:35 / Allmänt

Är så j*la trött! Fattar inte när min kropp ska ta o bli pigg igen? Nu tack!

Var i stallet tidigt idag, mina ridbyxor hade inte torkat sen jag red i späregnet igår så det var bara att ta kyrkrundan i mjukisbyxorna. Cornelia var super pigg o frustade hur mkt som hälst. Kan verkligen känna hur hon tycker att det blir roligare o roligare att komma ut.

Toast
2010-09-02 / 23:31:12 / Allmänt

Är helt förstöd. Har jobat sjukt mkt och långa pass den senaste tiden och nu hinner det ikapp mig. Blir trött på nolltid o vill bara hem och lägga mig i sängen. Enda problemet är att jag inte kan sova! Det bara snurrar i huvudet, vilket ressulterar i att jag kör igång datorn och vips så har klockan blivit 02 och jag skulle sovit för lääääänge sen. Hmmm inte bra, hur vänder jag dethär?

And-atack
2010-09-02 / 11:03:24 / Allmänt

Igår när jag satt på bryggan och väntade på att få bli överkörd till jobbet, flög en and upp från vattnet och satte sig och mös precis brevid mig. Det var ungefär 30 cm mellan oss, har aldrig varit med om att fåglar har gjort så tidigare. Vem vet den kanse tyckte att jag luktade gott? ;)

rise and shine
2010-09-02 / 10:53:24 / Allmänt

Börjar inte jobba fören kl. 16.00 idag men har en del att hinna med innan dess.

Måste betala räkningar (ångest!!) jaga tag i lite människor, ta hand om hundarna o såklart åka till stallet. Aja inte bara tråkiga saker iaf!

Hur mysig?
2010-09-01 / 21:59:21 / Allmänt





Hur mysig är inte den här tröjan från Asos.com? Snart är hösten här vilket betyder fram med alla mjuka sköna varma tröjor och stora tjocka halsdukar. Mysigt men visst vore det skönt om sommaren varade lite länre?

lill tjejen
2010-09-01 / 20:46:23 / Allmänt

Red "slingan" idag, funkade super. Hon gjorde inte ett enda bocksprång, fattade galopp riktigt fint utan att bara studsa på stället. Duktig tjej! Känns som poletten trillar ner lite för varje pass vi kör, riktigt riktigt kul.

Är så jäkla träningstaggad nu, ska ringa tränare imorgon och ordna med tider så vi kommer igång på direkten.
Vill ju ut o tävla snart!

Har satt henne på bantning, får inte se ut som en tunna längre. Än så märker jag ingen skillnad i varesig humöret eller orken hos henne men förhoppningsvis ändrar det inte sig så mkt.


Klamydia
2010-09-01 / 15:34:29 / Allmänt

Hahah varför är det hela tiden, och då menar jag verkligen hela tiden, reklam för ett klamydia test på bloggen?!?! Haha aja humor!

Nova bett
2010-09-01 / 15:33:06 / Victoria-vill-ha


Tänkte att jag ska beställa hem ett Nova bett. Har hört så himla mkt bra om det bettet. Cornelia är så känslig i munnen att hon behöver ngt mjukt, nu funkar hon helt ok på ett rakt happy mouth bett men vill ändå kolla hur det blir med nova bettet. Vill  att hon ska komma ner lite i form och kunna slappna av utan att bli hängig. Lägger en order på det så får vi se om det funkar!

2010-09-01
2010-09-01 / 15:28:33 / Allmänt

Började jobba 10.30 imorse. Hade ett fångar pass sen var jag klar för dagen. Skönt!

Tyvärr har det börjat regna här, jog som ska till stallet snart måste tydligen rida i skiten. bläää!


RSS 2.0